Skip to Content

Welcome

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és a weboldal felhasználóit, hogy az Elektronikus Levéltári Portál hamarosan teljes megújuláson megy keresztül. Az átalakítás idején, vagyis 2019. október 29-étől bizonytalan ideig, de legalább két héten keresztül a portál, illetve az e-levéltári rendszerhez kapcsolódó online szolgáltatások egyáltalán nem lesznek elérhetőek.
 
Az Elektronikus Levéltári Portál átalakítása során a Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára online „Query" Levéltári Nyilvántartó Rendszer aloldala jelenlegi formájában megszűnik, és funkcióit az új, integrált portál veszi majd át. Az Elektronikus Levéltári Portál korábban regisztrált felhasználói az új portálon is régi felhasználói fiókjukat tudják majd használni, azonban a Query aloldalakon elmentett Munkafüzetek megőrzése az átalakítás során nem lehetséges, így ezen funkció használóinak javasoljuk az egyes munkafüzetek tartalmának exportálását még a leállás előtt.
 
A rendszer újraindításának időpontjával, illetve a leállás miatt nem elérhető további e-levéltári szolgáltatásokkal kapcsolatos információkért kérjük, figyelje a Magyar Nemzeti Levéltár, illetve Budapest Főváros Levéltára online felületeit:
Magyar Nemzeti Levéltár: honlap (http://mnl.gov.hu/), Facebook-oldal (https://www.facebook.com/MagyarNemzetiLeveltar/);
Budapest Főváros Levéltára: honlap (http://bparchiv.hu/), Facebook-oldal (https://www.facebook.com/budapestleveltar/).
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük!
 
Magyar Nemzeti Levéltár és Budapest Főváros Levéltára

Registration - Login

Help

Please register if you wish to pass researcher request or a customer search!

If you wish to take advantage of the services of the portal maintained for researchers, you have to make your portal registration even if you have previously enrolled in the archives or registered in the reading room. (Please, in this case use the same e-mail address and password as before!)

When you register, you can also use client ID of the „ugyfelkapu" government portal.

Registration help

Links

Archives in consortium

 

Other archives

 

Important links

 

Logos

National Archives of Hungary

Budapest City Archives