Keresés a Magyar Nemzeti Levéltár, Budapest Főváros Levéltára, a Magyar Felsőoktatási Levéltári Szövetség és a magyarországi egyházi levéltárak közös nyilvántartásában és adatbázisaiban.

 

Folytassa a keresést levéltári adatbázisokban más portálokon!

 


Jelentkezzen be a portálra, hogy hozzáférjen a kutatóknak és ügyfeleknek szóló funkciókhoz!

Regisztráció Bejelentkezés

Kutatói adatlapok
A levéltárban őrzött iratok megtekintéséhez az adott évre szóló kutatói adatlap beküldésével tud beiratkozni a megfelelő levéltárba.
Kosár (kérésleadás)
Az Ön által kosárba helyezett egységekre itt tudja leadni kutatói kéréseit, ha az azokat őrző levéltárba az idei évre már beiratkozott.
Leadott kérések
Ellenőrizheti leadott kéréseinek státuszát, az iratok előkészítésének várható időpontját, illetve korábbi, már lezárt kéréseit is áttekintheti.
Mentett keresések
Elmentheti és újrafuttathatja korábbi kereséseit: nem a korábban látott találatok, hanem a keresési feltételeket jelenleg teljesítő egységek fognak megjelenni.
Munkafüzetek
Munkafüzetekben tudja rögzíteni és rendszerezni az érdekes keresési találatokat, később kikérendő iratokat, illetve digitális tartalmakat.
Tárhelyek
Digitális másolatok átvétele: a külső tárhely bárhonnan hozzáférhető; a védett adatok megtekintésére szolgáló belső tárhely csak a levéltári kutatótermekből.

 

Budapest Főváros Levéltára fővárosunk történetére és igazgatására vonatkozó iratokat, fotókat és térképeket őriz.

A kutatóterem jelenleg csak előzetes időpontfoglalás után látogatható!

> Időpontfoglalás és tájékoztató

 

> Budapest Főváros Levéltára honlapja

> Keresés csak a BFL levéltári nyilvántartó rendszerében

 

Letölthető dokumentumok:

Hírek

Kutatószolgálati hírek

Budapest Főváros Levéltára kutatóterme és ügyfélszolgálata 2021. augusztus 13. és 29. között zárva tart. Az Építési Ügyosztályok Tervtára anyaga augusztus 30. és szeptember 5. között nem kutatható. Bővebben...

 

A Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) őrizetében több mint 300 iratfolyókilométernyi maradandó értékű levéltári iratanyag található. Az MNL Országos Levéltára (MNL OL) felelős a központi kormányzati és igazságszolgáltatási szervek, valamint a törvényhozás (például minisztériumok, országgyűlés, Kúria stb.) iratanyagának megóvásáért, kutathatóságáért. Az MNL OL gyűjteményében emellett nagy mennyiségben találhatók országos jelentőségű, történelmi családok felbecsülhetetlen értékű magániratai, jelentős személyek irathagyatékai és országos működési területű bankok, gyárak, vállalatok és egyéb cégek iratai.

A Magyar Nemzeti Levéltár megyei tagintézményei őrzik a települések, járási hivatalok, megyei szervek (p. alispáni, főispáni iratok, közgyűlési jegyzőkönyvek), iskolák, rendőrkapitányságok, alsóbb fokú bíróságok, helyi cégek stb. levéltári dokumentumainak tekintélyes részét, valamint egyes helyi, regionális jelentőségű történelmi családok és személyek iratait.

> Magyar Nemzeti Levéltár honlapja

> AdatbázisokOnline

> A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára kutatói blogja

 

Letölthető dokumentumok:

Hírek

Bővült az online kikérhető iratanyagok köre az MNL Országos Levéltára Bécsi kapu téri kutatótermében

Tájékoztatjuk kutatóinkat, hogy 2020. október 19-től kutatótermi kutatásra az Országos Levéltár P és R szekciója (Magánlevéltárak és Mohács utáni gyűjtemények) mellett immár az S (Térképtár), a T (Tervtár), Bővebben...