Az Elektronikus Levéltári Portál (ELP) a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) és Budapest Főváros Levéltára (BFL) online szolgáltatásainak felülete. Itt kereshet, böngészhet a két levéltár elektronikus nyilvántartásainak és digitális levéltári állományának közös adatbázisában, kutatói kéréseket és ügyfélszolgálati megkereséseket indíthat a levéltárak felé.

A Magyar Nemzeti Levéltár tagintézményei jelenleg előzetes bejelentkezéssel, korlátozott nyitvatartással látogathatóak.
További részletekért keresse a levéltár honlapját!

Budapest Főváros Levéltára kutatóterme és ügyfélszolgálata jelenleg a megszokott nyitvatartás mellett, de csak előzetes bejelentkezéssel látogatható.
További részletekért keresse fel a levéltár honlapját!

Kutatóknak

A levéltárban őrzött iratok megtekintéséhez kutatói adatlapot tölthet ki, kutatói kéréseket indíthat. Itt találja a levéltári kutatóknak szóló információkat és dokumentumokat.

→ Tovább

Ügyfeleknek

Ha adatszolgáltatásra, a levéltárban őrzött iratok hiteles másolatára vagy az iratok alapján kiállított igazolásra van szüksége, ügyfélszolgálati megkeresését itt adhatja le.

→ Tovább

Iratképzőknek

Iratkezeléssel, elektronikus iratok rendezésével és levéltárba adásával kapcsolatos információk, követelmények és alkalmazások iratképzők és iratátadók számára.

→ Tovább

Jelentkezzen be a portálra, hogy hozzáférjen a kutatóknak és ügyfeleknek szóló funkciókhoz!

Regisztráció Bejelentkezés