<<< Vissza a Kutatóknak aloldalra


Évvégi zárva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Levéltára Kutatóterme és Ügyfélszolgálata 2020. december 18. és 2021. január 3. között zárva tart.

A Kutatószolgálat 2020. december 17-én 18 óráig, illetve  2021. január  4-én 9 órától fogadja a kutatókat.

Kutatói kéréseket a Kutatóteremben 2020. december 16-án 16 óráig, illetve 2021. január 4-én 9 órától lehet leadni.

Az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül online kutatói kérések 2020. december 14-ig adhatók le.

Másolatmegrendeléseket 2020. december 15-étől csak 2021. január 4-ei teljesítéssel tudunk felvenni.

Az Ügyfélszolgálat 2020. december 17-én 17 óráig, illetve 2021. január 4-én 13 órától fogadja az ügyfeleket.

(Közzétéve: 2020. december 14.)

 

 


Korábbi híreink:
 

Tájékoztató Budapest Főváros Levéltára újranyitásáról

Budapest Főváros Levéltára közösségi terei, kiállításai, valamint az első emeleti étkező 2020. június 22-étől látogatható. A kutatóterem és az ügyfélszolgálat a megszokott nyitvatartással, de előzetes bejelentkezés mellett 2020. június 29-én indítja szolgáltatásait.

A kutatótermi bejelentkezéshez szükséges online időpontfoglaló rendszer, illetve a kapcsolódó tájékoztató ide kattintva érhető el.

Az ügyfélszolgálati bejelentkezéshez szükséges online időpontfoglaló rendszer, illetve a kapcsolódó tájékoztató ide kattintva érhető el.

Felhívjuk Kutatóink és Ügyfeleink figyelmét arra, hogy a hatályban lévő egészségügyi óvintézkedések miatt a kutatóteremben és az ügyfélszolgálaton, valamint a pénztárban és a liftben, illetve az I. emeleti kiállító teremben a maszk használata kötelező, kesztyű használata ajánlott! A betartandó egészségügyi óvintézkedések részletes leírása ide kattintva érhető el.

(Közzétéve: 2020. június 22.)


 

Veszélyhelyzet

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére Budapest Főváros Levéltára valamennyi korábban meghirdetett hivatalos programja és rendezvénye elmarad.

Budapest Főváros Levéltára 2020. március 16-ától elrendelte a Kutatószolgálat bezárását. A bezárás ideje alatt a kikért kérések sem tekinthetőek meg, a kutatótermi raktárban lévő kikért anyagok reponálásra kerülnek, és új kéréseket sem fogad a Levéltár.

Kérjük, további értesítésig ne küldjenek be kutatói adatlapokat és kutatói kéréseket az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül sem. A keresési találatok továbbra is kosárba helyezhetőek, a kosár tartalma a kijelentkezéskor megmarad, de a kérések beküldésével várják meg a Kutatószolgálat nyitását.

Budapest Főváros Levéltára Ügyfélszolgálatán a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk, de kizárólag sürgős ügyekben, jogszabályban vagy hatósági határozatban megállapított határidők fennállása esetén tudunk eljárni a veszélyhelyzet idején.

Kérjük, figyeljék a levéltár honlapját, ahol változás esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!

(Közzétéve: 2020. március 16. / Utoljára frissítve: 2020. április 22.)

 

<<< Vissza a Kutatóknak aloldalra