<<< Vissza a Kutatóknak aloldalra


Nyári zárva tartás


Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Levéltára kutatóterme és ügyfélszolgálata 2021. augusztus 13. és 29. között zárva tart.


Kutatóterem zárása: 2021. augusztus 12. (csütörtök) 19.00
Kutatóterem nyitása: 2021. augusztus 30. (hétfő) 9.00

A kutatótermi kérések feldolgozását és az iratok előkészítését augusztus 30-án kezdjük meg!

Értesítjük kutatóinkat arról, hogy az Építési Ügyosztályok Tervtára (levéltári jelzet: XV.17.d.329) anyagában történő kutatás 2021. augusztus 30. és szeptember 5. között állományrevízió miatt szünetel.

A kéréseket szeptember 6-ától rögzítjük, és leghamarabb szeptember 9-ére készítjük elő.

Kutatótermi időpontok a szokásos módon foglalhatók.

 
Ügyfélszolgálat zárása: 2021. augusztus 12. (csütörtök) 17.00
Ügyfélszolgálat nyitása: 2021. augusztus 30. (hétfő) 13.00

Az Építési Ügyosztályok Tervtára (levéltári jelzet: XV.17.d.329) állományrevíziója miatt az ügyfélszolgálat útján kért érintett építési iratokból történő adatszolgáltatás is szünetel szeptember 6-ig.

Szíves türelmüket és megértésüket köszönjük!
 

(Közzétéve: 2021. július 29.)

 

 

 


Korábbi híreink:

 

Rendkívül kutató- és ügyfélszolgálati hírek

Budapest Főváros Levéltára a koronavírus miatt hozott döntésekkel összhangban kutatószolgálati tevékenységét 2021. április 19-től indítja újra.

A kutatási kérések előkészítési ideje a szokásos 3 napnál hosszabb is lehet, ezért kérjük, mindig ellenőrizzék a kérések státuszát a Leadott kérések menüpontban!

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak azokat a kutatókat tudjuk fogadni a kutatóteremben, akik az ott hozzáférhető digitális tartalmakat kutatják, vagy rendelkeznek előkészített iratanyaggal. Jóváhagyott időpontfoglalás mindkét esetben szükséges!

Ha segítségre van szüksége levéltárunk interneten elérhető anyagaiban és adatbázisaiban történő kutatáshoz, keresse a "Hívd a levéltárost!" telefonos szolgáltatásunkat.

Az ügyfélszolgálaton 2021. április 19-től személyesen is fogadjuk ügyfeleinket!

Továbbra is fogadunk megkereséseket elektronikus vagy postai úton is: kérelmüket az Ügyfeleknek menüpontban elérhető űrlapokon, illetve ügyfélkapun (az Általános célú elektronikus kéreleműrlap szolgáltatás segítségével) vagy hivatali kapun keresztül is benyújthatják.

Az ügyfélszolgálat e-mail címe: bfl@bparchiv.hu
Telefonszáma: (+36) 1 298-7501 / 7502
Postafiókcímünk: 1554 Budapest, Pf. 41.

Az ügyintézés során személyes adatait a BFL Ügyfélszolgálati tájékoztatójában megadott módon kezeljük.

Kérjük, figyeljék honlapunkat, illetve Facebook-oldalunkat, változás esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!

(Közzétéve: 2021. március 5. / Utoljára frissítve: 2021. április 8.)

 

 

Évvégi zárva tartás

Tájékoztatjuk tisztelt kutatóinkat és ügyfeleinket, hogy Budapest Főváros Levéltára Kutatóterme és Ügyfélszolgálata 2020. december 18. és 2021. január 3. között zárva tart.

A Kutatószolgálat 2020. december 17-én 18 óráig, illetve  2021. január  4-én 9 órától fogadja a kutatókat.

Kutatói kéréseket a Kutatóteremben 2020. december 16-án 16 óráig, illetve 2021. január 4-én 9 órától lehet leadni.

Az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül online kutatói kérések 2020. december 14-ig adhatók le.

Másolatmegrendeléseket 2020. december 15-étől csak 2021. január 4-ei teljesítéssel tudunk felvenni.

Az Ügyfélszolgálat 2020. december 17-én 17 óráig, illetve 2021. január 4-én 13 órától fogadja az ügyfeleket.

(Közzétéve: 2020. december 14.)

 

 

Tájékoztató Budapest Főváros Levéltára újranyitásáról

Budapest Főváros Levéltára közösségi terei, kiállításai, valamint az első emeleti étkező 2020. június 22-étől látogatható. A kutatóterem és az ügyfélszolgálat a megszokott nyitvatartással, de előzetes bejelentkezés mellett 2020. június 29-én indítja szolgáltatásait.

A kutatótermi bejelentkezéshez szükséges online időpontfoglaló rendszer, illetve a kapcsolódó tájékoztató ide kattintva érhető el.

Az ügyfélszolgálati bejelentkezéshez szükséges online időpontfoglaló rendszer, illetve a kapcsolódó tájékoztató ide kattintva érhető el.

Felhívjuk Kutatóink és Ügyfeleink figyelmét arra, hogy a hatályban lévő egészségügyi óvintézkedések miatt a kutatóteremben és az ügyfélszolgálaton, valamint a pénztárban és a liftben, illetve az I. emeleti kiállító teremben a maszk használata kötelező, kesztyű használata ajánlott! A betartandó egészségügyi óvintézkedések részletes leírása ide kattintva érhető el.

(Közzétéve: 2020. június 22.)


 

Veszélyhelyzet

A koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére Budapest Főváros Levéltára valamennyi korábban meghirdetett hivatalos programja és rendezvénye elmarad.

Budapest Főváros Levéltára 2020. március 16-ától elrendelte a Kutatószolgálat bezárását. A bezárás ideje alatt a kikért kérések sem tekinthetőek meg, a kutatótermi raktárban lévő kikért anyagok reponálásra kerülnek, és új kéréseket sem fogad a Levéltár.

Kérjük, további értesítésig ne küldjenek be kutatói adatlapokat és kutatói kéréseket az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül sem. A keresési találatok továbbra is kosárba helyezhetőek, a kosár tartalma a kijelentkezéskor megmarad, de a kérések beküldésével várják meg a Kutatószolgálat nyitását.

Budapest Főváros Levéltára Ügyfélszolgálatán a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk, de kizárólag sürgős ügyekben, jogszabályban vagy hatósági határozatban megállapított határidők fennállása esetén tudunk eljárni a veszélyhelyzet idején.

Kérjük, figyeljék a levéltár honlapját, ahol változás esetén azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket köszönjük!

(Közzétéve: 2020. március 16. / Utoljára frissítve: 2020. április 22.)

 

<<< Vissza a Kutatóknak aloldalra