Súgó: Mentett keresések


Elmentheti és újrafuttathatja korábbi kereséseit: ilyenkor nem a korábban látott találatok, hanem a keresési feltételeket jelenleg teljesítő levéltári egységek fognak megjelenni.

A súgóoldal tartalma Kapcsolódó súgóldalak

 

Keresés mentése
 

A keresés mentésére Egyszerű, illetve Részletes keresés lefolytatása után is lehetőség van. A mentéshez a „Találatok" felirat alatti „Keresés mentése" gombra kell kattintani. Ezután a felugró ablakban meg kell adni a mentett keresés nevét, majd a „Mentés" gombra kattintva menthető. Fontos, hogy a keresés mentése csak bejelentkezett felhasználók számára elérhető: ha valaki bejelentkezés nélkül kattint a „Keresés mentése" funkcióra, és csak utána jelentkezik be, akkor a keresés nem kerül mentésre, hanem újra kell kezdeni!

A keresés mentése funkció a keresésnek a keresés indítása előtt megadott feltételeit (keresőkifejezések, struktúra és időkör szerinti szűkítés) menti, nem a találati listát. A mentett keresés megnyitásakor az elmentett keresési feltételek alapján új keresést folytat le a portál, és ennek az eredményeit lehet megtekinteni: ha az adatok időközben változtak, a keresés eredménye eltérő lehet a korábbitól.
 

Mentett keresések
 

Mentett keresesek ikon Az elmentett kereséseket a bejelentkezett felhasználók a hamburger menün vagy a Kutatóknak aloldalon keresztül elérhető „Mentett keresések" menüpontban tudják elérni.

A „Mentett keresések" oldalon egy táblázatban láthatóak a korábban elmentett keresések. A keresések nevére kattintva lehetőség van a keresések megnyitására (vagyis újrafuttatására), ekkor a Keresés oldal nyílik meg, ahol megtekinthető a mentett keresési feltételeknek megfelelő találati lista.

Lehetőség van a  (Szerkesztés) ikonra kattintva az elmentett keresés nevének módosítására, amelyet ezután a Szerkesztés ikon helyén megjelenő pipára kattintva lehet elmenteni. Az elmentett keresési feltételek szerkesztésére nincs lehetőség, csak a nevet lehet módosítani. A táblázat jobb szélén található kuka (Törlés) ikonra kattintva lehet törölni a mentett keresést.