Tárhelyeim almenüvel kapcsolatos információ

A kutatók a tárhelyükre kaphatják meg elektronikus formában a kikért anyagokat. Attól függően, hogy ezek a kikért anyagok publikusak-e vagy sem, különböztő tárhelyre kerülnek publikálásra

  • Külső tárhelyre azok az anyagok kerülhetnek ki, amelyek publikus információkat tartalmaznak
  • A belső tárhelyre a nem publikus anyagok kerülnek. Ezeklet csak a Kutatótermekben lévő munkaállomásokon keresztül érhetik el a Kutatók

Külső tárhely

A külső tárhelyet az esetek döntő többségében a Preservicaból indított dokumentum feltöltő workflow egyik lépésében meghívott program automatikusan hozza létre.
A mappa címe az adott kutató e-mail címe, ahol az @ szimbólumot az at szó helyettesíti.
Így pl. tesztelek@gmail.com esetében a mappa neve: tesztelekatgmail.com
Ebbe a mappába kerülnek feltöltésre az Elektronikus dokumentumokat tartlamazó alkalmazásból  a dokumentumok.
 
A külső tárhelynél az alábbi funkciók érhetők el a kutató számára:
 
  • Keresés: A fájlok nevében lehet keresni
  • A mappából a dokumentum letöltése

Belső tárhely:

Amennyiben egy Kutatótermi munkaállomáson kattintunk a Belső tárhyely elérését biztosító funkciógomra, akkor átkerülünk egy külön alkalmazásra. 

A belső tárhely alkalmazásba történő automatikus beléptetés  attól függ, hogy a kutató a portálra történt bejelentkezése és a Belső tárhely gomb megnyomása óta mennyi idő telt el.
Amennyiben 5 percen belül nyomja meg a belső tárhely funkciógombot, akkor automatikusan beléptetésre kerül a Belső tárba
Ha 5 percen túl, akkor egy jelszó megerősítést kér a rendszer.
 
A belső tárhelyen külön mappába kerülnek elhelyezésre a BFL és MNL-ből származó dokumentumok.
Csak az a mappa jön létre a belső táron, amelyikbe dokumentum kerül feltöltésre.
A mappákban tálalhatók a feltöltött dokumentumok táblázatos formában.
Az oldalon alábbi funkciókat éri el a felhasználó, illetve a táblázatban az alábbi mezők találhatók:
 
  • Mappa törlése
  • Adott dokumentum törlése

Dokumentumok törlése

Amikor a törlendő dokumentum előtt álló  X  ikonra kattint a felhasználó, egy felbukkanó üzenet jelenik meg a képernyőn, amin a törlést meg kell erősíteni vagy el lehet még vetni. A dokumentum csak a megerősítés után kerül törlésre
 
A mappákban lévő dokumentumok automatikusan is törlésre kerülnek az ütemezés beállításának megfelelően.
A portálban jelenleg 30 napra van állítva az automatikus törlés